DiaNico PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Secretaris   

 

foto armoede 2017             DiaNico - Diaconie voor Leudal

 

DiaNico is ontstaan vanuit de parochie cluster Tabor in samenwerking met een groep enthousiaste vrijwilligers.

De naam DiaNico komt van Diaconie ( dienst verrichten aan mensen, uit christelijk oogpunt) en Nicolaas (patroonheilige van de kerk van Heythuysen, staat symbool voor vrijgevigheid).
Wij willen ons breed inzetten binnen het cluster (Heythuysen, Baexem, Leveroy, Grathem en Kelpen-Oler), maar ook voor de overige kerndorpen binnen de gemeente Leudal. Daar waar noden en vragen zijn. In samenwerking met het clusterkerkbestuur en vele vrijwilligers uit de omgeving, zetten wij ons belangeloos in voor o.a. senioren, mensen met een beperking en jonge gezinnen. Iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken, op welk gebied dan ook, kan en mag bij ons aankloppen. Diverse ondernemers uit de omgeving zijn bereid ons te helpen en te ondersteunen.

Zo zullen wij om te beginnen, in samenwerking met woon- en zorghuis Scheyvenhof, een kerstmaaltijd verzorgen voor 25 senioren die kampen met eenzaamheid of financiële zorgen.

Indien u mensen kent of weet die wij zouden kunnen benaderen of die ons nodig zouden kunnen hebben (denk hierbij ook aan de voedselmandenactie), schroom niet ons te benaderen of ons aan te bevelen.

Wilt u ons helpen of sponsoren? Graag! U kunt voor meer informatie hiervoor terecht bij één van de vrijwilligers.

DiaNico; contactpersoon Frank Nieskens tel. 06-39819201 mailadres: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Laatst aangepast op donderdag 01 november 2018 12:23