Kerkdiensten en Vieringen

Het Dagelijks Evangelie

Nieuwsflits

Nieuwsflits

Links naar website

Statistics

Artikelen bekeken hits : 162972
Rouwverwerking PDF Afdrukken
Geschreven door Secretaris   


Ondersteuning bij Rouwverwerking.

Voorlopig geen groepsbijeenkomsten. 


Sinds 2014 is de rouwverwerkingsgroep in ons cluster actief. De inmiddels uit 7 vrijwilligers bestaande groep gaat op huisbezoek en organiseert regelmatig groepsbijeenkomsten.

 


 

 
Over het algemeen gaan deze bezoeken en groepen over het thema afscheid van een geliefde. Wanneer je je partner verliest sta je er ineens alleen voor. Ondanks dat er een netwerk van familie en vrienden om iemand heen staat, is een gesprek met een relatieve buitenstaander vaak helpend. Zeker als voor de andere mensen om je heen het leven weer gewoon zijn gangetje gaat en er niet meer over de overledene gesproken wordt. De pijn en het verdriet hebben tijd nodig om verwerkt te worden. Daarbij wil de rouwverwerkingsgroep een luisterend oor bieden.
Rouwgevoelens kunnen echter ook voorkomen bij het verlies van gezondheid, van een baan of na een scheiding. De vaak niet begrepen gevoelens kunnen iemand uit balans halen en daardoor verlies van levenskwaliteit geven.
De vrijwilligers, die regelmatig scholing ontvangen en zelf ervaringsdeskundig zijn staan graag klaar voor onze parochianen. Wanneer u graag met iemand spreek die u kent, uit uw eigen buurt kan dat. Wanneer u juist liever met iemand praat die wat verder af staat, bijvoorbeeld uit een ander dorp, dan is dat ook mogelijk.
Tijdens de groepsbijeenkomsten wordt in een gemoedelijke sfeer aandacht geschonken aan het leven van de rouwende en wat helpend kan zijn. Door samen te zijn met lotgenoten worden gevoelens begrepen en ontstaan warme nieuwe contacten waardoor de rouwende niet alleen in de kou staat.

 

 

U kunt een huisbezoek aanvragen via Elianne Kamphuis 0475-459081 of Liesbeth Schroen 06-18257160.

Gebruikelijk is de bijeenkomst van 11.00-12.30 uur na de H. Mis in De Vlindertuin St. Antoniusstraat 45 te Heythuysen.


Vanwege beperte aanmeldingen zijn er voorlopig alleen huisbezoeken.

 

Kijk ook op de website van de Vlindertuin: Klik hier

Deelname is mogelijk voor een vrijwillige bijdrage ( niet verplicht).
We zijn nog op zoek naar enkele vrijwilligers uit Grathem en Leveroy.
We nodigen u van harte uit om een keer kennis te komen maken. Neem daarvoor contact op met een van bovenstaande leden.

 

 

Laatst aangepast op vrijdag 22 februari 2019 15:57